Producten

Gecentraliseerde smering

De gecentraliseerde smering wordt gekenmerkt door een smering van een geheel van punten vanaf één bron. De werking van het geheel van de installatie wordt meestal volledig geautomatiseerd.

Dit soort smering of gecentraliseerde smering wordt meestal rechtstreeks aangebracht op bouwterreinmachines, werktuigmachines, productiemachines of op volledige productielijnen. Het gaat hier niet meer over een simpel werktuig maar over een geïntegreerde installatie.

Er bestaan in essentie 4 types systemen voor gecentraliseerde smering:

Progressieve smering

Deze methode van smering past bijzonder goed wanneer het erom gaat een klein smeerpuntenaantal te smeren met betrekkelijk korte leidingen. Verstuivers die de olie verdelen of borstels maken het mogelijk om transportbanden en aandrijfkettingen te smeren.

Enkelvoudige smering

Deze smering, enkelvoudige smering genoemd, maakt het mogelijk om met olie of zeer vloeibaar vet een groot smeerpuntenaantal in een kleine ruimte te voeden. Dit soort systeem wordt vooral gebruikt voor de smering of gecentraliseerde smering van machines.

Dubbelvoudige smering

Dit soort smering doet beroep op een dubbel voedingsnetwerk dat dank zij een schakelaar en een eindcontact grote hoeveelheden vet onder een lagere druk kan pompen. Het systeem wordt gebruikt wanneer aanzienlijke hoeveelheden van vet naar betrekkelijk grote afstanden en een groot smeerpuntenaantal moeten gestuurd worden.

Microsmering

Deze methode omvat de systemen van micro smering voor werktuigmachines en de systemen van micro verpulveren.

KWALITEITSMATERIAAL

Onze leveranciers van materiaal voor gecentraliseerde smering zijn eersteklas gespecialiseerde fabrikanten, welbekend in hun vakgebied en aanwezig over de hele wereld. Hun installaties zijn vaak bij de productie reeds op bepaalde machines gemonteerd.

DESKUNDIG ONDERZOEK

Wij verwezenlijken alle vier soorten installaties en kunnen hiervoor een groot aantal referenties vermelden.

Het gaat meestal om ingewikkelde installaties waarvoor de ervaring en de kwaliteit van de montage uiterst belangrijk zijn. De kennis van elektronische stuursystemen is eveneens primordiaal.

Wij staan ook in voor het onderhoud van onze installaties en die van de originele systemen van gecentraliseerde smering die bij de productie zijn opgenomen.

STOCK

Wij hebben een uitgebreide voorraad wisselstukken.

De vertegenwoordigde merken : Alemite (Catalogus), Bielomatik, Dropsa

Wij werken eveneens met de merken Umeta, Molydal, Cox Reels en Oil-Rite voor andere types van smering zoals de manuele smering of de industriële smering.

Back to Top